latinica  ћирилица
08/07/2020 |  16:51 | Autor: SRNA

Dačić: Bezbjednosne strukture da utvrde šta se dešavalo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je pravi razlog protesta ispred Skupštine Srbije bio nasilno zauzimanje vlasti i istakao da bezbjednosne strukture Srbije treba ozbiljno da se pozabave onim što se dešavalo i kakav je bio interes stranih službi.

Dačić je rekao da time treba da se bavi Bezbjednosna informativna agencija u Srbiji, kao i ostale službe i Savjet za nacionalnu bezbjednost.

Prema njegovim riječima, treba utvrditi kako i zašto su osobe sa kriminalnom prošlošću bila sinoć u centru Beograda, "a kakav je motiv i interes stranih službi".

Dačić je za televiziju "Pink" rekao da su se sinoć od ekstremnih desničara čule razne poruke koje nisu imale veze sa virusom korona i najavljenim policijskim časom.

On je naveo da su to bile poruke protiv migranata i EU, antivakcinaške parole i parole protiv "pet ge" mreže, kao i o pripremanju navodne izdaje Srbije kada je riječ o Kosmetu.

Dačić je ponovio i da za zvanični Beograd opcija nije da prizna Kosovo već da pokuša da pronađe kompromisno rješenje, istakavši da su se sinoć i o tome čuli laži.

- To su bile laži koje služe kao šlagvort... i jasno je da je cilj bio nasilno zauzimanje vlasti - rekao je Dačić.

On je napomenuo i da su i obični građani koji su bili ispred Skupštine Srbije sami otišli kada su vidjeli ko je sve sinoć tu bio.