X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
08/07/2020 |  18:53 | Izvor: SRNA

Runić: Odgađaju se protesti zbog naredbe o zabrani okupljanja

Održavanje mirnih protesta u Drvaru od sutra je odgođeno zbog naredbe kriznog štaba Ministarstva zdravlja, rada, socijalne zaštite i izbjeglih Livanjskog kantona o zabrani okupljanja zbog epidemije virusa korona, rečeno je na današnjem protestu, organizovanom zbog dovoženja otpada iz Italije na područje ove opštine.
Načelnca opštine Drvar Dušica Runić - Foto: SRNA
Načelnca opštine Drvar Dušica RunićFoto: SRNA

Mirnom protestu prisustvovalo je stotinjak Drvarčana, među kojima i načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

- Smatram da su građani Drvara velikim dijelom dali svoj doprinos skupovima i time ubrzali rješavanje ovog problema - izjavila je Runićeva za Srnu.

Ona je dodala da se mirni protesti građana odgađaju zbog naredbe kriznog štaba o zabrani okupljanja zbog virusa korona.

- Mi smo do sada poštovali sve zakone, tako ćemo poštovati i naredbu o odgađanju skupova - rekla je Runićeva.

Podršku mirnom skupu pružili su delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Dragana Damjanović i predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić.

Federalno Ministarstvo ekologije i turizma poništilo je juče dozvolu za uvoz neopasnog otpada firmi "Krom reciklaža" iz Drvara i naredilo njegovo vraćanje u Italiju.

Ministarstvo je zatražilo od Tužilaštva Livanjskog kantona da ispita okolnosti registracije kompanije "Krom reciklaža", koja je uvezla određene količine otpada u BiH i skladištila ga na području Drvara i Bosanskog Grahova.