latinica  ћирилица
08/07/2020 |  19:45 ⇒ 09/07/2020 | 07:42 | Autor: RTRS

SNSD i DEMOS na izbore sa zajedničkim kandidatom za načelnika Šamca (VIDEO)

Srebrenica je jedan od naših političkih prioriteta, pa ćemo i dalje pokušavati da postignemo dogovor o zajedničkom srpskom kandidatu za načelnika, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik, na sastanku sa predstavnicima Opštinskog odbora stranke.
SNSD Sastanak - Foto: RTRS
SNSD SastanakFoto: RTRS

Sve bi, kaže, trebalo da bude jasnije u naredna tri dana, za kada su najavljeni novi razgovori srebreničkih političkih prvaka.

A kako je danas dogovoreno, SNSD i DEMOS u Šamcu će imati zajedničkog kandidata za načelenika opštine.

Dodik je na sastanku sa predstavnicima srebreničkog odbora SNSD-a rekao da koalicija, okupljena oko ove stranke, podržava kandidaturu Mladena Grujičića za još jedan mandat. Istovremeno ističe da je najvažnije da se sve srpske stranke okupe oko jednog imena i najavljuje dodatne međustranačke razgovore.

- Ali smo svjesni da je zbog ukupne polarizacije u Srebrenici veoma važno da se svi srpski glasači okupe oko jednog prijedloga kao što je to uradila i bošnjačka strana, svjesni da samo jedan kadnidat ima kakvu-takvu šansu - izjavio je Dodik.

Dodik kaže vjeruje u dogovor o jedinstvu, uprkos tome što su SDS i neki pojednici istakli svoje kandidature, što je suprotno zaključcima partijskih vođa, usaglašenim kod predsjednice Republike.

Slično o Srebrenici razmišlja i predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović. Taj stav je saopštio nakon sastanka, na kojem su njegova stranka i SNSD dogovorili zajednički nastup u Šamcu.

- Gdje smo se dogovorili da DEMOS i SNSD imaju zajedničkog kandidata. Biće to predstavnik SNSD-a i vidjećemo da to što prije završimo - rekao je Čubrilović.

Predsjednik SNSD-a izrazio je zadovoljstvo što je njihov Vedran Đurđević dobio podršku DEMOS-a.

- Narednih dana će se okupiti i ostali članovi koalicije, pa ćemo promovisati našeg zajedničkog kandidata za načelnika opštine Šamac - rekao je Dodik.

Đurđevićevu kandidaturu će, kako je rečeno, podržati veći broj stranaka.