latinica  ћирилица
08/07/2020 |  20:46 ⇒ 23:45 | Autor: Agencije

Ponovo neredi ispred Skupštine Srbije, napadnuta policija; Bačen suzavac (FOTO/VIDEO)

U Beogradu i večeras demonstranti gađaju kamenicama policiju koja se nalazi ispred zgrade Skupštine Srbije, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je građane da ne učestvuju u nasilju.
Protesti u Beogradu (Foto: N. Skenderija) -
Protesti u Beogradu (Foto: N. Skenderija)

Učesnici protesta bacaju petarde i kamenice, pokušavaju da sruše zaštitnu ogradu i prodru do zgrade Skupštine, a ima i povrijeđenih policajaca, javili su beogradski mediji.

Demonstranti su večeras oko 20.30 ponovo izazvali nerede i probili ogradu oko Skupštine, ali ih je policija otjerala i potiskuje ih dalje od zgrade Parlamenta.

Beogradski mediji su prenijeli da je policija koristila suzavac.

Međutim, oglasio se MUP Srbije koji tvrdi da večeras ni u jednom trenutku nisu ispalili ni suzavce, niti topovske udare.

Protesti u Beogradu (Foto: RTRS)

- To rade demonstranti - kažu u MUP-u, prenosi Blic.

Stefanović je u direktnom uključenju za TV "Pink" pozvao građane da ne učestvuju u nasilju, ističući da policija neće dozvoliti nasilje, te da će odgovarati svi koji nekoga napadnu, prenosi Srna.

Protesti u Beogradu (Foto: RTRS)

- Ozbiljne provokacije prema policiji, gađaju ih bakljama, kamenicama, ali policija mirno stoji - rekao je Stefanović.

On je demantovao informacije pojedinih medija da je policija krenula sa vodenim topovima ka Skupštini.

- To je apsolutno netačna vijest, nikakva vozila, vodeni topovi, niti pokret policijskih snaga ne ide ka Skupštini - rekao je Stefanović.

Protesti u Beogradu (Foto: RTRS)

On je dodao da ima informacija da kada padne mrak dio demonstranata planira da izvede određene aktivnosti, nemire, ošteti imovinu i ugrozi ljude, ali da nasilje nikome neće biti dozvoljeno.

- Policija nikoga ne provocira, mirno stoji i štiti skupštinu i druge objekte, ali neće dozvoliti da neko ruši narodnu imovinu. Dozvoljeni su protesti, ali ne da se nasiljem sprovede ono za šta se nema politička podrška naroda - rekao je Stefanović.

Povezane vijesti:

U Beogradu napadnut Dragan Đilas, u Novom Sadu razbijen ulaz RTV-a (FOTO)