X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
08/07/2020 |  21:34 ⇒ 21:38 | Izvor: RTRS

Vučević: Najoštrije osuđujem večerašnje divljanje vandala (FOTO)

Nasilje nije politika, i najoštrije osuđujem večerašnje divljanje vandala na ulicama Novog Sada i pokušaj da zapale Gradsku kuću – jedan od simbola Novog Sada, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Novi Sad (foto:021.rs) -
Novi Sad (foto:021.rs)

- Ovo monumentalno zdanje tokom prethodnih 125 godina izdržalo je "udare" raznih političkih vjetrova, i sramno je što je našu Gradsku kuću danas, pred očima javnosti, pokušala da demolira i spali grupa huligana sa fantomkama i kapuljačama. U toku neprijavljenog protestnog okupljanja ti vandali su večeras razbijali i prostorije Srpske napredne stranke, i ulazna vrata zgrade Radiotelevizije Vojvodine - rekao je Vučević.

On je naglasio da se dalja eskalacija nasilja ne smije dozvoliti.

- Potpuno je jasno da su ovi vandalski i kukavički napadi politički instruisani, i da predstavljaju direktnu posljedicu poziva Đilasa, Noga i ostalih iz Saveza za Srbiju, koji su sinoć nasilnim upadom u Narodnu skupštinu pokušali da izvedu državni udar. Ovakvu klimu u društvu stvaraju upravo oni koji su poraženi na izborima 21. juna. Ne smijemo da dozvolimo da dođe do tačke ključanja i da zbog njihovih bolesnih političkih ambicija stradaju nevini ljudi. Za glasove Novosađana se bori radom i rezultatima, a ne kamenicama, bakljama i molotovljevim koktelima - izjavio je Vučević.

On je pozvao nadležne državne organe da učine sve da se stane na put huliganskom i uličarskom ponašanju, i da počinioce privredu pravdi.

Izvor: rtv.rs