X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/07/2020 |  08:33 | Izvor: SRNA

Krizni štab Vlade Srbije danas odlučuje o novim mjerama

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona danas bi trebalo da donese odluku o novim mjerama da bi se suzbilo širenje virusa.
Beograd  (Foto:mapio.net) -
Beograd (Foto:mapio.net)

Zbog rasta broja zaraženih u više od 20 opština i gradova u Srbiji uvedena je vanredna situacija koja podrazumijeva preduzimanje posebnih mjera.

Prema posljednjem presjeku, u Srbiji je od kovida-19 oboljelo još 357 osoba, a preminulo 11, čime je ukupan broj preminulih porastao na 34.

Trenutno su aktivna 3.173 slučaja.

Epidemiolozi kažu da je situacija nesigurna u Beogradu, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru, Užicu, ali da se u nekim dijelovima bilježi i poboljšanje, kao u Kragujevcu, prenosi RTS.

Zamjenik direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević rekla je da je priliv pacijenata ogroman i pozvala građane da nose maske i da se pridržavaju mjera.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Krizni štab danas odlučivati i najvjerovatnije uvesti dodatna ograničenja, ali ne i policijski čas, koji, kako kaže, vidi kao jedini način da se uspori širenje virusa.