latinica  ћирилица
09/07/2020 |  09:11 | Autor: SRNA

Na službena putovanja potrošeno više od 86.000 KM

Agencija za unapređenje stranih investicija /Fipa/ BiH potrošila je 2019. godine na službena putovanja ukupno 86.819 KM.
FIPA BiH - Foto: ilustracija
FIPA BiHFoto: ilustracija

Ukupan iznos troškova za službena putovanja u inostranstvo 2019. je iznosio 68.243 KM, dok su ukupni troškovi avio-karata za ta putovanja iznosili 18.576 KM.

Podaci o putovanjima zaposlenih u Fipi stigli su u okviru odgovora na poslaničko pitanje Mirjane Marinković Lepić na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Samo je na službena putovanja tadašnjeg direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Gordana Milinića prošle godine potrošeno više od 10.000 KM, ne računajući avio-karte, prenosi portal Kliks.

On je prošle godine putovao u Milano, Moskvu, Dubai, Istanbul, Podgoricu, Zagreb, Budimpeštu, Štutgart, Ningbo, Ženevu, Beč, Bursu i Beograd.

Prije isteka mandata u Fipi, tačnije krajem 2019. godine, uputio je zahtjev tadašnjem ministru Igoru Crnadaku da mu odobri povratak u Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

Milica Marković, bivši poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, imenovana je potom na poziciju vršioca dužnosti direktora Fipe.