X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
09/07/2020 |  10:43 ⇒ 11:59 | Izvor: SRNA

Rajilić: Sudske presude ne mogu pisati istoriju

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izrazila je žaljenje zbog toga što razni mediji i dalje prenose neistine o stradanju u Srebrenici, gdje su stradali i Srbi i Bošnjaci, i što se u svemu tome pozivaju na presude Haškog tribunala, izmišljenog suda stvorenog da bi prvenstveno sudio Srbima.
Božica Živković Rajilić -
Božica Živković Rajilić

Ona je izjavila Srni da istoriju ne mogu pisati sudske presude, pogotovo ne presude Haškog tribunala, koji nije uvažio mnoga dokumenta koja o događajima govore onako kako su se oni stvarno i desili.

- Žao mi je što razni mediji i dalje prenose neistine o stradanju u Srebrenici. Na tom području stradali su i Srbi i Bošnjaci i žao mi je što se u svemu tome pozivaju na presude Haškog tribunala, koji je izmišljen sud stvoren da bi se prvenstveno sudilo Srbima - rekla je Rajilićeva, nakon što je profesor na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu Zlatiborka Popov Momčinović za Televiziju N1 iznijela niz neistina i grubih kvalifikacija na račun srpskog naroda, u više navrata tvrdeći da su Srbi počinili genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, a pozivajući se na presude Haškog tribunala.

Rajilićeva je naglasila da je na području srebreničke regije stradalo više od 3.000 Srba i da danas postoje svjedoci o tim dešavanjima.