latinica  ћирилица
09/07/2020 |  10:59 ⇒ 13:18 | Autor: SRNA

Vulin: Pokušaj državnog udara

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da nasilni protesti u Beogradu i Novom Sadu predstavljaju pokušaj državnog udara, nasilnog preuzimanja vlasti i izazivanja građanskog rata, kao i slabljenja pozicije države u međunarodnim odnosima.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- Imamo strašno nasilje na ulicama, imamo pokušaj državnog udara, pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i izazivanja građanskog rata u Srbiji - rekao je za Pink Vulin i ocijenio da "ništa nije slučajno" i da je "sve pažljivo i dugo pripremano".

On je istakao da sve što se dešavalo na nasilnim protestima protekle dvije noći ne može nikako drugačije da se objasni jer ne postoji nikakav razlog da bude zapaljena Skupština Srbije u Beogradu, oštećena Gradska kuća u Novom Sadu, napadnuti policajci i prebijani ljudi na ulicama.

Vulin je upozorio da sve što je građeno proteklih godina - politička stabilnost, mir i sigurnost, sada može biti ugroženo zato što se pokušava dobiti vlast bez izbora.

- Posledice će se eksploatisati u međunarodnim odnosima. Sve ovo se dešava pred teške i važne sastanke koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima. On se bori za sudbinu našeg naroda i očuvanje Kosova i Metohije, a kod kuće ima najavu građanskog rata, pretnju oružane pobune i državnog udara, što utiče na njegovu poziciju u međunarodnim odnosima, koja je ovim značajno otežana - napomenuo je Vulin.

On je ocijenio da nakon ovakvih dešavanja pooštravanje mjera za borbu protiv virusa korona nema nikakvog smisla.

- Ovo sa virusom korona veze nema! Јa se pitam - ko će biti odgovoran za to što su se juče i prekjuče zarazile stotine i hiljade ljudi? - pita Vulin.