X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
09/07/2020 |  11:34 ⇒ 17:00 | Izvor: RTRS

Sjednica Savjeta ministara nije održana, hrvatski ministri glasali protiv dnevnog reda

Sjednica Savjeta ministara nije održana jer nije usvojen dnevni red, rekao je predsjedavajući Savjeta Zoran Tegeltija.
Zoran Tegeltija - Foto: SRNA
Zoran TegeltijaFoto: SRNA

Tegeltija je rekao da su sva tri ministra iz reda hrvatskog naroda, u oba kruga glasanja, glasali protiv usvajanja dnevnog reda. Naveo je da su to obrazložili time da su određene tačke skinute na zahtjev zamjenice predsjedavajućeg Savjeta ministara Bisere Turković /SDA/ i da je ona rekla da neće glasati za kadrovska rješenja iz reda hrvatskog naroda.

Tegelatija je rekao da mu je žao što je do toga došlo i da je ovo prvi put da se dešava da kompletan dnevni red ne bude usvojen, izrazivši nadu da će nesporazumi između HDZ-a BiH i SDA biti riješeni.

Savjet ministara trebalo je danas da razmatra Nacrt sporazuma sa Vladom Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza na lokaciji Bratunac-Ljubovija, sa izvještajem o pregovorima.

Na dnevnom redu trebalo je da se nađe i prijedlog revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina BiH - drugi krug glasanja, kao i prijedlog odluke o usvajanju revidiranog Akcionog plana za sprovođenje Strategije za reformu sektora pravde u BiH za period 2019-2020. godine - drugi krug glasanja.

Bilo je predviđeno i razmatranje informacije sa Planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, drugi krug glasanja, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti.

Na sjednici je trebalo da bude riječi i o prijedlogu odluke o imenovanju ekspertskog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.