latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:43 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Uhapšeno šest lica zbog tuče u Potkozarju

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su šest lica zbog tuče ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Potkozarje kod Banjaluke.
Policija Srpske (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija) -
Policija Srpske (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Pripadnici nadležne policijske stanice postupili su juče po prijavi da je ispred jednog ugostiteljskog objekta u toku tuča između više lica, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno da su uhapšena lica čiji su inicijali L.K, N.P, B.P, S.P, N.B. i S.M, te da su na licu mjesta pronađene i oduzete sjekira i drvena palica.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Obaviješten je i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka - Odjeljenje za prekršaje, koji se izjasnio da protiv navedenih lica bude dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnoj proceduri zbog prekršaja tuča i fizički napad i neovlaštena upotreba oružj.

Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, zbog počinjenih prekršaja propuštanje prijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu i posluživanje alkohola.