X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
09/07/2020 |  13:07 ⇒ 13:10 | Izvor: sputniknews.com

Privatno obezbjeđenje ne da odbornicima da uđu u SO Budva

Umalo jutros nije došlo do fizičkog obračuna, kada je odbornik Demokratskog fronta Јanko Dimić, pokazujući odborničku legitimaciju, zatražio od policije da postupi po zakonu i pusti ga da uđe u Skupštinu opštine Budva, što su pripadnici privatnog obezbeđenja spriječili, prenose podgoričke Vijesti.
SO Budva - incident - Foto: vijesti.me
SO Budva - incidentFoto: vijesti.me

Došlo je do komešanja, a potom je u namjeri da uđe i ode u skupštinsku službu spriječen i Krsto Radović, koga je odbornička većina smijenila 11. juna sa funkcije predsjednika Skupštine opštine.

Pripadnici privatnog obezbjeđenja praveći živi zid tijelima sprečili su da u Opštinu uđu i odbornici Mijomir Pejović (Demokrate), Đorđije Vujović (DF), kao i Marko Marković i Nikola Јovanović koji su voljom odbornika DPS, SD, Crnogorske i Stevana Džakovića smijenjeni sa mjesta potpredsednika Opštine i šefa kabineta predsjednika.

Nakon što policija nije sklonila privatno obezbjeđenje i omogući mu ulazak u Skupštinu, Dimić je Opštinu uporedio sa kućom Zemunskog klana u Šilerovoj.

- Mi je nećemo srušiti, ali ćemo kriminalce iz nje istjerati - kazao je Dimić i zatražio od policije da ona kaže da li se odbornicima ne dozvoljava ulazak.

On je kazao da nije nasilan i da samo želi u skladu sa zakonskim propisima da preda papire u skupštinsku službu.

Mijomir Pejović je tada zapitao policijskog starješinu šta onda kordon policije radi na ulazu u Opštinu, ako je privatno obezbeđenje ono koje sprječava ulazak.

- Ako je ovo služba obezbeđenja, šta ćeš ti tu? Kažite nam, šta radi policija. Ti si pristao da praviš paravan privatnom obezbjeđenju, koje štiti mafiju - poručio je Pejović.

Radović je kazao da im je sinoć stigao mejl od samozvane predsjednice Anđele Borilović (Ivanović) o zakazivanju "nekakve sjednice u subotu“.

- Kao predsednik Skupštine, nisam zakazao nikakvu sjednicu, i odbornici traže da odu u skupštinsku službu da vide o čemu se radi. Molimo da dozvolite da uđemo. Vi čuvate ljude u izvršenju krivičnog djela. Dajte nam napismeno ko vam je naredio da ne možemo ući, da li takozvana predsjednica, da li Snežana Kuč ili šarlatan Divanović. Gdje je pečat, gdje je potpis da ne možemo ući? Policija radi po usmenim naređenju nekog privatnog obezbjeđenja. Policija treba nas da čuva, a ona čuva bitange koje su uzurpirale vlast - kazao je Radović.

Mijomir Pejović je tada zapitao po kojim merilima odbornice Snežana Kuč (DPS) i Anđela Borilović (Ivanović) mogu da budu u skupštinskoj službi, a ne i ostali odbornici.