latinica  ћирилица
09/07/2020 |  13:25 ⇒ 13:31 | Autor: SRNA

Šest stranaka podržalo kandidaturu Adžića za gradonačelnika Gradiške

Predstavnici šest političkih stranaka potpisali su danas Sporazum o podršci kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Gradiške Zoranu Adžiću.
Zoran Adžić - Foto: SRNA
Zoran AdžićFoto: SRNA

Sporazum su, osim Adžića, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Gradiška, potpisali predsjednici gradskih odbora Demosa Vladimir Јanković, Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić, Demokratskog narodnog saveza Dane Malešević, Socijalističke partije Ivica Lučka i Socijalističke partije Srpske Snježana Gvozden.

Adžić je zahvalio za podršku i istakao da ova grupacija političkih stranaka nastavlja uspješnu koalicionu saradnju iz prethodnog perioda, naglasivši da skupštinska većina u gradskom parlamentu nije bila upitna u prethodne tri i po godine, što je omogućilo realizaciju brojnih infrastrukturnih i drugih projekata na području Gradiške.

- Ova grupa političkih stranaka želi da zahvali građanima za podršku u prethodnom periodu i da pred njih na lokalnim izborima izađe jedinstveno, tražeći podršku za nastavak realizacije svih započetih investicija na području grada. Pokazali smo da smo koalicija koja želi da radi u interesu građana i privrednika Gradiške - rekao je Adžić novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

On je naveo da su u Gradišci završeni brojni kapitalni projekti, ali i započete značajne investicije.

- Trudili smo se u ovom mandatu da ostavimo traga u svih 56 gradiških mjesnih zajednica. Mislim da smo u tome uspjeli i da imamo obraz da izađemo pred te građane i zatražimo novi mandat - poručio je Adžić.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da opozicija u Gradišci još nije objavila ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika, Adžić je istakao da ova koalicija nije opterećena time šta će opozicija odlučiti.

- Oni treba da budu opterećeni svojim radom, da li su išta uradili za Gradišku jer su pola mandata lokalne skupštine imali i pozicije u vlasti na nivou BiH. Nisu uradili ništa, a mi smo za kratko vrijeme uspostavili saradnju sa Savjetom ministara, ali i nastavili saradnju sa institucijama Republike Srpske i međunarodnim organizacijama. Volio bih da u narednom mandatu imamo konstruktivnu opoziciju, koja želi da zajedno nastavimo razvijati Gradišku - rekao je Adžić.

On je dodao da je aktuelna gradska vlast obezbijedila 59 miliona KM grantova za razne projekte, od kojih je 30 miliona KM već investirano u Gradišci, a 29 miliona KM se odnosi na bespovratne grantove za realizaciju kapitalnog projekta prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda.

Predsjednik Gradskog odbora Demosa Vladimir Јanković istakao je da je potpisivanje sporazuma podrške kandidatu za gradonačelnika samo formalnost, s obzirom na to da je Gradski odbor gradiškog Demosa prije 10 dana donio odluku da podrži Adžićevu kandidaturu i tako nastavi dosadašnju uspješnu saradnju.

- Sve što smo se dogovorili 2016. godine je završeno ili se završava i nema sumnje da ova koalicija može zajednički da nastavi uspješno da radi, a u zavisnosti od toga koliko ko dobije podršku na izborima imaće i udio u lokalnoj vlasti - rekao je Јanković.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je da je u aktuelnom mandatu lokalna vlast u Gradišci pokazala da može i dalje da sarađuje.

- Zadovoljstvo je da su dosadašnji koalicioni partneri ostali jedinstveni i da tako nastave djelovati - dodao je Dunjić.

Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza Dane Malešević naglasio je da je podrška Adžićevoj kandidaturi garancija da će i DNS ostvariti svoje ciljeve i dobar izborni rezultat.

- Pripreme za izbore smo odavno započeli i nadam se da ćemo imati bar onoliku podršku birača kao na prethodnim izborima, što će nam garantovati dovoljno odborničkih mjesta u lokalnoj skupštini - dodao je Malešević.

Predsjednik gradskog odbora Socijalističke partije Ivica Lučka rekao je da je potpisivanje sporazuma podrške kandidatu za gradonačelnika nastavak uspješnog rada lokalne vlasti, dodajući da Socijalistička partija očekuje istu ili veću podršku građana na lokalnim izborima.

- Bitno je da su svi koalicioni partneri ostali na okupu, što garantuje da će se odnosi koje smo gradili razvijati i u narednom periodu - naveo je Lučka.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske Snježana Gvozden rekla je da je ta stranka zadovoljna što je dio koalicije u koju vjeruje.

- Znamo da smo najmlađa politička organizacija, ali smatram da možemo ostvariti odličan izborni rezultat i tako dati doprinos i ukupnom rezultatu koalicije - dodala je Gvozdenova.