latinica  ћирилица
09/07/2020 |  13:30 ⇒ 14:11 | Autor: SRNA

Zbog nedostatka novca staju radovi na Dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je Srni da će nakon što bude završena fasada stati radovi na Dnevnom centru "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, jer za završetak ovog objekta nedostaje još 85.000 evra.
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici - Foto: RTRS
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj MitroviciFoto: RTRS

Arlov kaže da je ovaj projekat, ukupne vrijednosti oko 280.000 evra, u fazi završetka, ali se mora stati sa radovima, te navodi da je globalna situacija izazvana virusom korona spriječila njihovu namjeru da završe Centar do 19. avgusta.

- Ostalo je da bude urađeno kompletno unutrašnje uređenje - stolarija, podovi, grijanje, keramika, sanitarije, gletovanje, rigips, lift... Za to čekamo da sakupimo sredstva - naveo je Arlov.

On dodaje da se ovih dana očekuje uplata odobrene donacije od 10.000 KM iz Brčko distrikta, kao i uplate od Vidovdanske aukcije slika iz Istočnog Sarajeva.

Arlov je apelovao da svi humani ljudi, institucije, javna i privatna preduzeća pomognu završetak ovog centra, da bi bio dat na korištenje djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, članovima Udruženja roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica.

- Hvala svima koji su pomogli do sada. Nadamo se i vjerujemo da ćemo uspjeti do kraja godine da završimo ovaj projekat - kaže Arlov.