latinica  ћирилица
09/07/2020 |  14:27 ⇒ 14:32 | Autor: RTRS

Kabinet predsjednice podržao projekat o edukaciji djece o bezbjednosti u saobraćaju

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačom i v.d. direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Novicom Krunićem.
Sastanak kod predsjednice Srpskke - Foto: RTRS
Sastanak kod predsjednice SrpskkeFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o potrebi unapređenja informisanosti i edukacije djece i omladine o bezbjednosti u saobraćaju, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

S tim u vezi, Kabinet predsjednice Republike podržao je projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj", koji pod pokroviteljstvom predsjednice Republike realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Sagovornici su upoznali predsjednicu Cvijanović o ciljevima projekta koji obuhvata upoznavanje sa saobraćajnim pravilima mališana preškolskog uzrasta i djece u osnovnim i srednjim školama.

Predsjednica Srpske je istakla da snažno podržava realizaciju ovog, ali i drugih sličnih projekata posebno važnih za najmlađu populaciju stanovništva i njihovu bezbjednost.

Projekat predviđa i edukaciju učitelja, nastavnika i roditelja o bezbjednom učešću u saobraćaju, kao i izradu saobraćajnih poligona u okviru saobraćajnih sekcija, navedeno je u saopštenju.