latinica  ћирилица
09/07/2020 |  16:29 ⇒ 16:36 | Autor: SRNA

Pritvor Brčaku osumnjičenom za pokušaj ubistva navijača

Tužilaštvo Brčko distrikta predložilo je, a Osnovni sud potvrdio jednomjesečni pritvor licu čiji su inicijali M.D. /22/ iz Brčkog, osumnjičenom sa još jednim licem za pokušaj ubistva iz vatrenog oružja navijača "Crvene zvezde", saopšteno je iz Tužilaštva.
Sudija - Foto: ilustracija
SudijaFoto: ilustracija

M.D, koji je osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje vatrenog oružja ili eksploziva, pritvor je određen zbog opasnosti da će pobjeći, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove u krivičnom postupku.

Tužilaštvo distrikta vodi istragu protiv ovog i još jednog lica zbog sumnje da su se 20. juna oko 14.00 časova na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M.D. približili koloni vozila u kojoj su bili navijači Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" koja se kretala za Beograd, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone.

Usljed toga došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, puščano zrno je probilo vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanijelo povrede dvojici maloljetnih navijača "Crvene zvezde" iz Prijedora, pri čemu je R.D. teško povrijeđen jer ga je metak pogodio u vratni dio kičme.

Osumnjičeni je otkriven, uhapšen i juče doveden u prostorije Tužilaštva distrikta, gdje ga je tužilac ispitao.

Tužilaštvo, u saradnji sa Policijom distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te neodložno procesuiranje svih osumnjičenih, navedeno je u saopštenju.