latinica  ћирилица
09/07/2020 |  16:39 ⇒ 17:10 | Autor: SRNA

Vesić: Šteta na javnoj i privatnoj imovini milion evra

Zamjenik gradonačlenika Beograda Goran Vesić rekao je da je u neredima tokom dvije večeri u gradu pričinjena materijalna šteta na javnoj i privatnoj imovini od gotovo milion evra.
Beograd (foto:N. Skenderija/N. Karlić/Tanjug) -
Beograd (foto:N. Skenderija/N. Karlić/Tanjug)

On je dodao da je u dvije večeri u Beogradu uništavan centar grada i privatna imovina i imovina koja pripada svim građanima Beograda, te precizirao da su uništeni automobili, semafori, polomljena autobuska stajališta, uništena kaldrma.

Vesić je na konferenciji za novinare rekao da je šteta samo na javnom imovini Grada Beograda 30 miliona dinara, odnosno 250.000 evra, ne uključujući spaljene privatne automobile, demolirane bašte ugostiteljskih objekata, uništene izloge i drugu štetu na privantoj imovini.

- Kakav je to politički cilj koje ovo huliganstvo treba da opravda, šta žele da postignu sa ovim. Nikad se još nije dogodilo da se Beograd uništava od onih koji su iz Beograda, od mladih ljudi iz Beograda - rekao je Vesić.

On je naveo da je Grad Beograd podnio dvije krivične prijave, od koji jedna na 14.735.000 dinara za uništenu javnu imovinu prve večeri protesta, a druga je na 15.402.000 dinara za štetu u drugoj večeri protesta.

- Tražimo od tužilaštva da ove bandite gone ne samo krivično, nego da plate svu štetu nanetu Beogradu i privatnim licima. Ako su maloletni, imaju mame i tate da to plate. Vreme je da se zna red i plati šteta za ono što je učinjeno. Oni koji su ovo radili nisu Beograđani, nego banditi i tako treba da budu tretirani - rekao je Vesić.

On smatra da su nemire očigledno organizovali iz inostranstva i da to ima veze s tim što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić narednih treba u Parizu i Briselu da razgovara o Kosovu i Metohiji.