latinica  ћирилица
09/07/2020 |  20:23 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Hrvatska partner u izgradnji EU budućnosti i ravnopravnosti Hrvata u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković razgovarali su danas u Zagrebu o izborima za Hrvatski sabor, te rezultatima koje je HDZ ostvario, ocjenjujući da je sigurna Hrvatska prepoznat partner u izgradnji evropske budućnosti BiH, te ostvarivanju punopravne ravnopravnosti Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda.
Čović i Plenković (Foto: HDZ BiH) -
Čović i Plenković (Foto: HDZ BiH)

- U svjetlu predstojeće saradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata BiH, saglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na promociji evropskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda - saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Čović, koji je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, i Plenković, koji je predsjednik hrvatske Vlade, razgovarali su i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju epidemije virusa korona, prekograničnoj saradnji, pomoći EU, kao i o drugim aktuelnim temama.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman, ministar spoljnih u evropskih poslova i državni sekretar Centralne državne kancelarije za Hrvate van Hrvatske Zvonko Milas, te državni sekretar za političke poslove u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Zdravka Bušić.