X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/07/2020 |  21:18 ⇒ 10/07/2020 | 08:48 | Izvor: TANЈUG

Moskva odbacuje stereotipe o "ruskom tragu" u neredima u Beogradu

Saopštenja o navodnom "ruskom tragu" u neredima u Beogradu su dezinformacije koje imaju za cilj da se baci sjenka na rusko-srpsko partnerstvo, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
MIP Rusije (Foto: Sputnik/Natalья Seliverstova) -
MIP Rusije (Foto: Sputnik/Natalья Seliverstova)

- U nekim elektronskim medijima pojavili su se izvještaji o navodnom 'ruskom tragu' u neredima u prestonici Srbije koji su održani 7. i 8. jula. Očigledno, autori ove dezinformacije žele da ostanu u skladu sa poznatim stereotipima njihovih sponzora kojima se svuda priviđa 'ruka Moskve'. Radi se o nekvalitetnoj 'narudžbini' koja ima za cilj da se baci sjenka na rusko-srpsko partnerstvo  prenosi agencija TASS navode MSP Rusije.

Rusija se nada da će u Srbiji nasilje biti zaustavljeno i da će što je prije moguće biti uspostavljeni red i zakon, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Očekujemo da će što prije biti prekinuto nasilje, uspostavljeni red i stabilnost u prijateljskoj nam Srbiji, kao i da će biti uspostavljena društveno-politička diskusija po svim važnim pitanjima koji stoje pred državom - rečeno je u MSP Rusije.