latinica  ћирилица
10/07/2020 |  09:16 | Autor: SRNA

Pripreme za obezbjeđivanje memorijalnog skupa teku prema planu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa bezbjednosnim agencijama u BiH i međunarodnim organizacijama, preduzima sve da bi sutrašnji komemorativni skup u Potočarima protekao mirno, a pripreme za obezbjeđenje teku prema planu, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

MUP Republike Srpske apeluje da svi koji planiraju prisustvovati ovom skupu poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo Srpske, naročito u vezi sa zabranom javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila nosivosti iznad 3,5 tone ukupne mase za danas od 12.00 do 22.00 časa, na dionicama magistralnih puteva Luke-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje i Konjević Polje-Bratunac.

Zabranjen je i saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 3,5 tone za 11. jul od 00.00 do 20.00 časova, na dionicama magistralnih i regionalnih puteva Karakaj-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac Bratunac-Srebrenica.

Štab akcije "Srebrenica 2020" odrediće alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase iznad 3,5 tone.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je i naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju za danas i sutra od 00.00 do 24.00 časa, na putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac, Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Јadar.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za ove dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Radi bezbjednog održavanja predstojećeg skupa 11. jula na području opštine Srebrenica zabranjena je upotreba dronova, a predstavnici medijskih kuća koji su akreditovani za praćenje događaja dužni su na sebi imati jasno istaknutu akreditaciju.