latinica  ћирилица
10/07/2020 |  12:01 ⇒ 12:36 | Autor: SRNA

Odgođen projekat "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske"

Ovogodišnji projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" odgođen je do daljeg zbog sve ozbiljnije epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.
Djeca sa Kosova na Kozari - Foto: RTRS
Djeca sa Kosova na KozariFoto: RTRS

Arlov je rekao da je, prema prvobitnom planu, deveti projekat koji realizuje ovaj odbor, trebalo da bude od 19. do 27. juna, pa je odgođen prvobitno od 21. do 29. avgusta, a sada do daljeg.

- Ove godine projekat je trebalo da bude najmasovniji do sada. Sa Kosova i Metohije je u 21 lokalnu zajednicu u Srpskoj trebalo da dođu 23 autobusa sa djecom, nastavnicima i djecom i mladima sa poteškoćama u razvoju sa roditeljima. Ukupno više od 1.100 gostiju - naveo je Arlov.

On je dodao da u zavisnosti od zdravstvene situacije planiraju da krajem avgusta jedan autobus sa djecom i mladim sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice dođe u Prijedor na nekoliko dana.

- Možda se stvore uslovi da u nekom manjem obimu do kraja godine organizujemo dolazak i druge djece sa Kosova i Metohije - dodao je Arlov.

On je naglasio da se Odbor nastavlja sa projektima pomoći srpskom narodu na Kosmetu bez obzira na situaciju, naročitu sa aktivnostima za nastavak izgradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.