latinica  ћирилица
10/07/2020 |  14:09 | Autor: SRNA

Moguće nesmetano održavanje parlamentarnih izbora 30. avgusta

Predstojeći izborni proces moguće je organizovati uz očuvanje javnog zdravlja, poručio je predsjednik crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti /Milutin Simović na sastanku sa predstavnicima OEBS/ODIHR-a Vladimirom Miševim i Oleksijem Ličhovahom.
Podgorica - Foto: RTS
PodgoricaFoto: RTS

Simović je na sastanku naglasio da je ključna karakteristika pandemije virusa korona nepredvidivost, ali da Nacionalno koordinaciono tijelo nadgleda situaciju i uspješno upravlja krizom, što ćemo produžiti i do dana izbora.

On je istakao da je javno zdravlje najvažniji cilj i da se sve mjere koje donose odnose prvenstveno na njega, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

- Nacionalno koordinaciono tijelo, kao subjekat koji integriše sve relevantne društvene činioce, smatra da je moguće organizovati cijeli predstojeći izborni proces u pravcu poštovanja svih odredaba Ustava i zakona i prava svakog građanina Crne Gore da bira i bude biran, uz neprikosnoveni prioritet očuvanja javnog zdravlja - rekao je Simović.

Predstavnici OEBS/ODIHR-a upoznati su o načinu rada i dosadašnjim djelovanjem Nacionalnog koordinacionog tijela, koji podrazumijeva visok stepen inkluzivnosti svih društvenih segmenata.

Simović je naglasio da, osim operativnih štabova, koji po dubini uključuju hiljade ljudi, od prije dva dana Nacionalno koordinaciono tijelo direktno sarađuje sa Državnom izbornom komisijom, Agencijom za sprečavanje korupcije i civilnim sektorom.