latinica  ћирилица
10/07/2020 |  16:52 ⇒ 17:54 | Autor: SRNA

Lučić: U narednom periodu bolja saradnja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je da se u narednom periodu može očekivati bolja saradnja sa opštinskom upravom Modriča na realizaciji više projekata kojima bi bio poboljšan status izbjeglica i ljudskih prava u ovoj lokalnoj zajednici.
Modriča - Lučić - Krekić - Foto: SRNA
Modriča - Lučić - KrekićFoto: SRNA

Lučić, koji je danas u Modriči razgovarao sa načelnikom te opštine Mladenom Krekićem, rekao je da saradnja Minisitarstva za ljudska prava i izbjeglice sa opštinom Modriča do sada nije bila najbolja.

- Od 14 projekata, koje je u protekle dvije godine aplicirala Modriča, odobrena su samo dva - izjavio je novinarima Lučić.

On je naveo da je pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Modriči, sredstvima međunarodnih organizacija, realizovan projekat "Regionalni stambeni program" i projekat "CEV-dva" u okviru kojih je zatvoren kolektivni centar i trajno riješeno stambeno pitanje raseljenih lica.

Krekić je rekao da su od 14 projekata, koje je aplicirala opština Modriča, realizovana dva, ukupne vrijednosti 160.000 KM.

- Završen je popravak šest romskih kuća, te asfaltiran put u bošnjačkom povratničkom naselju Tarevci - naveo je Krekić.

On je istakao da će opštinska administracija pratiti javne pozive za projekte Ministarstva, čijim bi se realizovanjem riješili brojni problemi izbjegličke i povrantičke populacije u Modriči.