latinica  ћирилица
10/07/2020 |  18:57 | Autor: Večernje novosti

Novih 36 zaraženih u srpskim sredinama na Kosmetu

Najnoviji rezultati 60 testiranih osoba iz srpskih sredina na KiM, pokazali su da je 36 osoba pozitivno na korona virus , što je prema rečima dr Aleksandra Antonijevića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici 175 slučajeva korona virusa registrovanih u poslednje tri nedjelje.

- Hospitalizovano je 50 osoba, 121 je u kućnoj izolaciji -ističe dr Antonijević i dodaje da je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zabilježeno 10 novooboljelih, u Zvečanu četiri, Leposaviću osam i u Zubinom Potoku 15 osoba.

Na centralnom Kosovu registrovano je 10 novih slučajeva infekcije, što je ukupno 31 osoba za poslednje tri nedjelje. Osobe inficirane korona virusom na ovom području su iz Prilužja, Štrpca i Gnjilana, dok je jedna osobe je iz Peći.

 - Situacija je jako ozbiljna tako da je zaista neophodno da da podignemo nivo lične odgovornoti pogotovu što u toku naredne nedjelje očekujemo porast novooboljelih-ističe dr Aleksandar Antonijević, iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.