X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
11/07/2020 |  09:43 | Izvor: SRNA

Turkovićeva samovoljno proglasila dan žalosti

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković samoinicijativno je i bez saglasnosti Savjeta ministara o proglašenju 11. jula danom žalosti uputila instrukciju diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama BiH da danas spuste zastave na pola koplja.
Bisera Turković - Foto: SRNA
Bisera TurkovićFoto: SRNA

Turkovićeva je to naložila aktom koji je naslovljen sa "Instrukcija za postupanje u skladu sa odlukom o proglaženju 11. jula 2020. godine danom žalosti", piše Glas Srpske.

Bivši zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić Babić rekla je da gaji pijetet i poštovanje prema svim žrtvama, ali da se od komemoracije u Srebrenici pravi politička priča.

Ona je istakla da se instrukcijama, koje je uputila Turkovićeva, ne pokazuje pijetet prema žrtvama, već pokušavaju da prikupe jeftini politički poeni.

- Svake godine, ali baš svake, pravi se ista politička priča koja ne ide u prilog nijednoj žrtvi. Odluka o proglašenju 11. jula danom žalosti donošena je godinama unazad i mogu to da razumijem kao čin poštovanja prema žrtvama. Ne bih imala ništa protiv da je ta odluka donesena i ove godine, ali tek kada se budu poštovale i srpske žrtve. Onda ćemo se svi bolje razumjeti i poštovati - rekla je Babićeva.