X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/07/2020 |  14:21 | Izvor: SRNA

Vulin: Oštra osuda što nije rasvijetljen pokušaj ubistva Vučića

Država koja na svojoj teritoriji ne može da rasvijetli pokušaj ubistva stranog državnika ili nije država ili njena vlast podržava napad, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom pet godina od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- Niko nije uhapšen ni osuđen, niko u službama BiH nije ni pokušao da sazna imena nalogodavaca i izvršilaca pokušaja ubistva Vučića. Niko od bošnjačkih političara nije se izvinio ili pokazao žaljenje, ćutali su baš kao što su mirno posmatrali kako rulja napada premijera Srbije - rekao je Vulin.

On je naglasio da se "Vučić tog dana držao hrabro i nije uzmicao, njegovi domaćini nisu pokazali hrabrost, baš kao što nisu pokazali da žele da se krivci za pokušaj ubistva pronađu", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Na današnji dan, 11. jula 2015. godine, u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice pokušano je ubistvo tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića, a napadači nikada nisu uhapšeni i procesuirani.

Vučić je 11. jula 2015. godine zasut kamenicama i drugim predmetima, a masa je, uzvikujući "Alahu ekber", nasrnula na obezbjeđenje u pokušaju da stigne do njega.

Zahvaljujući svom obezbjeđenju i pripadnicima MUP-a Republike Srpske, Vučić je izbjegao linč.