latinica  ћирилица
11/07/2020 |  20:07 ⇒ 21:19 | Autor: RTRS

Banja Vrućica - prirodni dragulj Srpske (VIDEO)

Posljednjih godina sve je popularniji banjski turizam, a opština Teslić i Republika Srpska i tu ima šta da ponudi.
Banja Vrućica -
Banja Vrućica

Banja Vrućica s termalnom vodom je prirodni dragulj, poznat nadaleko. U banji se liječe reumatološka, neurološka i kardio-vaskularna oboljenja. Popularni su velnes-programi, a ovaj kompleks idealno je mjesto za cijelu porodicu.

Bilo da ste ljubitelj banjskog, vjerskog, planinskog, lovnog ili nekog drugog oblika turizma, ili da ste došli zbog kongresa, seminara, običnog ili aktivnog odmora, opština Teslić sa svojom turističkom ponudom predstavlja lokaciju koja će na obostrano zadovoljstvo, sigurno ispuniti sva Vaša očekivanja.

Zaštitni znak ovog kraja je Banja Vrućica. Rekordna posjećenost , savremena oprema, stručni ljekari, kabineti i usluge, svrstali su je na čelo banjskog turizma u regionu. Ovdje se liječe brojna reumatološka i neurološka oboljenja, kao i kardio-vaskularna. Voda je termalna i bogata magnezijumom, pa kao takva smanjuje krvni pritisak i doprinosi širenju krvnih sudova.

Ljekovita i lijepa Banja Vrućica i ove godine nudi bogat sadržaj i specijalne uslove koji uključuju i korištenje turističkih vaučera.

Ne dolaze ovdje samo oni koji treba da se liječe, već i turisti koji su željni kvalitetnog odmora u oazi prirode. U Banji Vrućici proteklih godina investirali su oko 15 miliona maraka u rekonstrukciju postojećih kapaciteta. Plan je da nastave s ulaganjima.

Da bi turisti imali što atraktivniji odmor tu je i etno selo Usora koje je od banje udaljeno oko 18 kilometara, a izgledom i ponudom privlači već na prvi pogled. Izgrađeno je u zanimljivoj kombinaciji drveta i kamena.

Ovo je samo dio onoga što možete vidjeti i doživjeti u opštini Teslić. Zato istražimo Srpsku i uživajmo u svakom pedlju svoje Republike, jer naše je najbolje.