X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
12/07/2020 |  08:25 ⇒ 08:26 | Izvor: TANЈUG

Crna Gora donijela nove pooštrene mjere za letove iz Srbije

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koje dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Aerodrom Podgorica -
Aerodrom Podgorica

- Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da posjeduju negativan rezultat PCR testa na SARS-KoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore - navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju koje su prenijele podgoričke Vijesti dodaje se da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da posjeduju i rezervaciju u hotelskom smještaju. 

 - Operator vazduhoplova mora da 48 sati prije planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira slijetanje zahtjev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori - piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.