X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
12/07/2020 |  12:40 | Izvor: SRNA

Dodik: Bogdanić dobar izbor za kandidata za načelnika opštine Teslić (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik vjeruje da je Dragan Bogdanić dobar izbor za kandidata ove stranke za načelnika opštine Teslić i pozvao građane da ga podrže na predstojećim izborima.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je istakao da SNSD u Tesliću ima stabilan odbor i da je blizu izborne pobjede.

- Čekaju nas važni projekti koji možemo raditi samo u kontaktu između lokalne vlasti i republičke - rekao je Dodik novinarima u Tesliću, gdje je prisustvovao sjednici Opštinskog odbora SNSD-a.

Kao buduće projekte u ovoj lokalnoj zajednici, Dodik je najavio izgradnju obilaznice koja će, istakao je, biti završena naredne godine, kao i komunikacijsku povezanost na auto-put u vidu brze ceste, te toplifikaciju.

- Sve su to projekti koji vrijede više desetina miliona maraka i ne mogu biti urađeni sa resursima ove opštine, nego moraju da privuku i druge - izjavio je Dodik.

On je istakao da aktuelno opštinsko rukovodstvo nikada nije zatražilo da se navedeni projekti i realizuju bez obzira što je od građana Teslića čuo da su oni važni za opštinu zbog čega smatra važnom dobru konekciju lokalne i republičke vlasti.

Prema njegovim riječima, sa pozicije lokalnih načelnika ne mogu se voditi globalne politike.

- SNSD izlazi s obrazom na ove izbore. Učinili smo sve da i ovaj grad, u ovakvim okolnostima, ima svoj razvoj i mjesto, i u tom pogledu smo podržali najvažnije projekte, a jedan od takvih je banja /Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica/ -naglasio je Dodik.

On je pozvao koalicione partnere sa republičkog nivoa da podrže Bogdanića.

- Mi ćemo poštovati svaku njihovu odluku osim da budu direktno ili indirektno u podršci kandidatima iz opozicije. Svako onaj ko sa nivoa Republike Srspke da podršku SDS-u ili PDP-u mora da računa da će svi njihovi kadrovi te opštine izgubiti svoje pozicije i to smo već počeli rješavati u Prijedoru. To nije nikakva osveta već principijelno ponašanje - poručio je Dodik.

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija rekao je da da već godinu dana nadgleda rad teslićkog odbora i poručio da on mora malo promijeniti način komunikacije sa građanima kada su u pitanju lokalni izbori.

- Svake opšte izbore ovdje pobijedi SNSD, a u nekim našim odnosima unutrašnjim i odnosima sa koalicionim partnerima napravimo neku grešku zbog čega obično izgubimo - izjavio je Tegeltija i poručio da će se to promijeniti.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Dragan Bogdanić zahvalio je za ukazano povjerenje opštinskog odbora, kao i predsjednika SNSD-a MIlorada Dodika, potpredsjednika Željke Cvijanović i člana Izvršnog komiteta stranke Zorana Tegeltije kako bi se konačno u ovoj lokalnoj zajednici promijenio privredni ambijent na bolje.