latinica  ћирилица
12/07/2020 |  13:10 | Autor: SRNA

Vučić: Dogovorene teme za sastanak u Briselu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su dogovorene teme za nastavak dijaloga o Kosovu i Metohiji u četvrtak u Briselu.
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram/Budućnost Srbije) -
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram/Budućnost Srbije)

Vučić, koji učestvuje na video-sastanku EU, Beograda i Prištine, naveo je da se dijalog pod pokroviteljstvom EU nastavlja poslije 20 mjeseci.

- Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak - objavio je Vučić na instagram nalogu Budućnost Srbije.

      View this post on Instagram

"Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić putem video linka učestvuje na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 12, 2020 at 3:00am PDT

Vučić je prethodno održao bilateralne konsultacije sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslavom Lajčakom.

Današnja video-konferencija "Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije" uvod je u nastavak dijaloga u Briselu, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Pokrovitelj video-konferencije je visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj, koji je uoči konferencije poručio da se održava radi postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.