latinica  ћирилица
12/07/2020 |  14:08 | Autor: RTRS

U KPZ Banjaluka obilježena krsna slava Petrovdan

U Kazneno popravnom zavodu Banjaluka obilježena je krsna slava Sveti apostoli Petar i Pavle u najužem krugu prijatelja i saradnika ustanove, zbog mjera zaštite od epidemije.
U KPZ Banjaluka obilježena Krsna slava Petrovdan - Foto: RTRS
U KPZ Banjaluka obilježena Krsna slava PetrovdanFoto: RTRS

Pored rukovodstva i zaposlenih, obilježavanju krsne slave KPZ Banjaluka prisustvovali su pomoćnik ministra pravde za izvršenje krivičnih sankcija Pero Dunjić, direktor policije MUP Republike Srpske Darko Ćulum, direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević, zamjenik načelnika Policijske uprave Banjaluka Dragan Ćibić i direktorica Centra za socijalni rad Irena Јoldžić. 

Direktor Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak izjavio je da KPZ krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla obilježava od 2011. godine.

- Ove godine obilježili smo krsnu slavu sa najužim krugom prijatelja ustanove i saradnika zbog epidemiološke situacije i mjera i preporuka zdravstvene struke, ali važno je da smo se okupili makar i u malom broju da obilježimo Petrovdan, kao i da zahvalimo prijateljima KPZ i svima onima koji zajedno sa nama rade na odgovornim poslovima u uslovima u kojima se podrazumijevaju najveća moguća odgovornost i profesionalizam - poručio je Selak.

Krsna slava KPZ Banjaluka, Petrovdan, obilježava se od 2011. kada je Episkop Banjalučki Јefrem predložio i odobrio krsnu slavu ustanove i kapele unutar ustanove, uzimajući u u obzir i život Hristovih apostola koji su, osim svetosti, imali i padova i posrnuća koji su na najbolji način ispravljali pokajanjem.