X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
12/07/2020 |  15:52 | Izvor: SRNA

Linta: Mnogi Bošnjaci se predstavljaju kao žrtve nepostojećeg genocida

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta nazvao je vrhunskim licemjerjem da se mnogi Bošnjaci predstavljaju kao žrtve nepostojećeg genocida u Srebrenici, a stradali su kao pripadnici bošnjačke vojske u akcijama etničkog čišćenja i ubijanja Srba po mnogim srpskim selima.
Miodrag Linta - Foto: RTRS
Miodrag LintaFoto: RTRS

- Јasno je, ako bi neko od Bošnjaka bio osuđen za te zločine onda bi se potvrdilo da u Potočarima nisu sahranjeni samo civili, kako to prikazuju bošnjački političari i zapadni centri moći, već vojnici koji su činili brutalne zločine nad Srbima u srebreničkim i bratunačkim selima i čitavom Podrinju - rekao je Linta.

On je istakao da je ta činjenica jedan od brojnih dokaza da su međunarodni sudovi i pravosuđe BiH političke institucije, čiji je cilj da satanizuju Srbe i opravdaju vrhunsku laž da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima.

Linta je podsjetio da je prošlo 28 godina od svirepog ubistva 69 Srba u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni na Petrovdan 1992. godine, a muslimanski zločinci na čelu sa Naserom Orićem još nisu kažnjeni.