latinica  ћирилица
12/07/2020 |  17:47 ⇒ 17:48 | Autor: SRNA

Mandić: Đukanović je priznao poraz

Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović priznao poraz kada je rekao da je predizborni ambijent u Crnoj Gori značajno nepovoljniji u odnosu na 2016. godinu.
Andrija Mandić (Foto:Tanjug/D.G.)) -
Andrija Mandić (Foto:Tanjug/D.G.))

- Čak ni njegova partija mu više nije po volji kao nekada, svjestan tendencija masovnog napuštanja najboljih članova - rekao je Mandić.

Đukanović je za Pobjedu rekao da je predizborni ambijent u Crnoj Gori danas bitno drugačiji i značajno nepovoljniji u odnosu na 2016. godinu, "jer Srpska pravoslavna crkva tada nije prešla političku crtu, niti je zvanična Srbija bila otvoreno umješana".

Mandić je naveo da Đukanović smatra da će kanonsku pravoslavnu crkvu ugroziti zloupotrebom Skupštine, a njen veliki ugled urušiti nečovječnim postupcima i nasiljem protiv vladika, monaštva, sveštenstva i vjerujućeg naroda, tako zatrijeti vjeru kod ljudi i oteti crkvenu imovinu.

On je dodao da je Crnoj Gori neophodan put pomirenja i napretka, a ne politika zavađanja naroda i krađe državnih dobara.