latinica  ћирилица
12/07/2020 |  19:57 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Stanivukovićevu izjavu treba da osudi cijela javnost (VIDEO)

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske i kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković ponovo je uzburkao strasti. Na društvenim mrežama kruži snimak njegove izjave da ima ideju da gradi park mira u Banjaluci sa tri različita vojnika. Iz BORS a mu poručuju - neka ga gradi na Baščaršiji.
Draško Stanivuković (foto: banjaluka.net) -
Draško Stanivuković (foto: banjaluka.net)

HVO i tzv. Armija BiH u ratu nisu uspjeli da uđu u Banjaluku, a Stanivuković bi da ih simbolično uvede u miru - komentar je sa društvenih mreža na skandalozan intervju Draška Stanivukovića na sarajevskoj televiziji Alfa iz decembra prošle godine.

Iako u današnjem demantiju Stanivuković kaže da nije spominjao HVO niti tzv. Armiju BiH, onima koji su se borili za Republiku Srpsku, zaprepašteni su takvom idejom.

- Da je učestvovao u ratu sigurno ne bi tako razmišljao. On je na ovaj način minimizirao 23.700 žrtava srpskog naroda. Olako se prašta i zaboravlja šta je bilo i da nam se zbog toga istorija ponavlja. U Banjaluci je sramno spominjati tako nešto. O kakvom on zajedničkom spomeniku priča? Moje mišljenje je da on to radi da bi se dodvorio dijaspori zbog glasova. Ali ponavljam, neka ide na Marin Dvor i Baščaršiju da tamo gradi, kada se kandiduje za gradonačelnika Sarajeva - rekao je Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva BORS.

Marko Šukalo, savjetnik predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kaže ovakve neprimjerene i izdajničke izjave treba da osudi cijela javnost.

- Ako ne zbog nas koji smo danas ovdje, onda zbog onih kojih više nema i koji su pobijeni od baš tih vojnika tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a, kojima bi Stanivuković danas da diže spomenike u Banjaluci. U Banjaluci će biti izgrađen velelepni spomenik našim junacima iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, pripadnicima slavne Vojske Republike Srpske, a vojnici tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a koji u Banjaluku nisu ušli nikada, neće ni sada u vidu spomenika, što je želja Stanivukovića - jasan je Šukalo.

Poslanik PDP-a, koji je rado viđen gost u sarajevskom medijima, često je u svojim nastupima davao izjave koje su mnogi protumačili kao dodvoravanje federalnim medijima iznošenjem antisrpskih stavova. Za TV Alfa rekao je da je spreman i da se izvini za Srebrenicu, a još se pamti intervju u kojem je odbio da Јasenovac nazove genocidom, a Oluju etničkim čišćenjem, na šta je pokušao da ga opomene čak i voditelj Senad Hadžifejzović. Poslanik koji se u sve razumije, tada je rekao da ne želi da se bavi tim.