latinica  ћирилица
13/07/2020 |  09:35 | Autor: RTS

Hitan sastanak teniskih čelnika, američka turneja pod znakom pitanja

Nastavak teniske sezone i američka turneja koja bi trebalo da počne 14. avgusta pod znakom je pitanja i postoji šansa da bude odložena, zbog čega su čelnici svjetskog tenisa zakazali hitan sastanak, piše španska "Marka".
Tenis - Foto: RTRS
TenisFoto: RTRS

Јedan od najpopularnijih španskih listova saznaje da će vodeći ljudi Teniske asocijacije profesionalaca i sami igrači u ponedjeljak održati sastanak preko aplikacije "Zum".

Zbog loše situacije na američkom kontinentu i činjenice da i poslije nekoliko mjeseci epidemija virusa korona ne jenjava, štaviše se i pogoršava, sve su glasniji navodi da teniska sezona neće biti nastavljena.

Novi raspored turnira na ATP turu

Prvi turnir, prema novom kalendaru ATP-a, trebalo bi da počne 14. avgusta u Vašingtonu, poslije čega su na programu masters u Sinsinatiju i Јu-Es open.

- Čelnici ATP-a žele da razjasne sve nedoumice koje profesionalni igrači imaju u vezi sa kalendarom, putem u Sjedinjene Američke Države, 'mehurom' u Njujorku, kao i mogućem karantinu po povratku u Evropu sredinom septembra, kako bi nastupali na mestersima u Madridu i Rimu, odnosno Rolan Garosu - ističe Marka.

Zbog promjene bodovanja tokom trajanja pandemije, "mnogi igrači su znajuči da neće izgubiti rangirne bodove do sljedeće sezone, odlučili da se fokusiraju na evropske turnire i ne nastupe u Vašingtonu i njujorškim turnirima, koliko god jedan od njih bio Јu-Es open".

Bez obzira što su u "velikoj jabuci" zabranjena sva okupljanja do kraja septembra, gradonačelnik Bil de Blasio je potvrdio da će grend slem u toj državi ipak biti igran pred praznim tribinama (od 31. avgusta do 13. septembra). Na dan finala Јu-Es opena u "magičnoj kocki" počinje turnir u prestonici Španije, pa će najbolji teniseri morati da biraju između Evrope i Amerike.