latinica  ћирилица
13/07/2020 |  10:40 ⇒ 10:41 | Autor: SRNA

Đurđev: Prekinuti prljavu kampanju protiv bratske Rusije

Srpska liga apeluje na državne organe Srbije da pod hitno zaustave propagandu koju, u pojedinim srpskim medijima, vode plaćenici Zapada i NATO lobisti protiv prijateljske i bratske Rusije.
Aleksandar Đurđev (foto:rtv.rs) -
Aleksandar Đurđev (foto:rtv.rs)

- Na taj način poslaćemo jasnu poruku cjelokupnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti da niko ne smije da dovede u pitanje odličnu saradnju Srbije i Rusije, i da bez ikakvih dokaza optužuje rusku stranu da stoji iza građanskih protesta u našoj zemlji - izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Đurđev je rekao da ovo nije prvi put da se u Srbiji širi antirusko raspoloženje i smišljeno napada Ruska Federacija, sve sa ciljem da se naruše dobri politički i ekonomski odnosi između Srbije i Rusije, prenose mediji.

- Sada je izabran poseban trenutak da se ponovo udari na našeg jedinog iskrenog prijatelja i zaštitnika srpskih nacionalnih i državnih interesa jer su u toku pregovori o budućem statusu Kosova i Metohije - naglasio je Đurđev.

On je ukazao da ne treba zaboraviti da je Rusija garant opstanka Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da ona poštuje Rezoluciju 1244, odnosno teritorijalni integritet i suverenitet Srbije što je "kost u grlu" svim promoterima kosovske nezavisnosti i onim zemljama koje su priznale kvazi državu Kosovo, što je dovoljan motiv za sve NATO plaćenike da pokrenu prljavu kampanju protiv Ruske federacije koju Srbija mora što prije zaustaviti.