latinica  ћирилица
13/07/2020 |  12:58 | Autor: SRNA

Lazić: Stanivukovićeva izjava - uvreda za srpske žrtve rata

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić smatra da ideja kandidata PDP-a za gradonačenika Banjaluke Draška Stanivukovića da izgradi park mira sa spomenikom trojici vojnika tzv. Armije BiH, HVO-a i Vojske Republike Srpske predstavlja uvredu za srpske žrtve rata.
Veljko Lazić - Foto: SRNA
Veljko LazićFoto: SRNA

Lazić je rekao Srni da je za porodice poginulih boraca iz Republike Srpske to neprihvatljivo zbog čega očekuju da se Stanivuković javno izvini borcima i porodicama poginulih boraca.

On je zaključio da je za ovu populaciju jedino prihvatljiva izgradnja centralnog spomenika u Banjaluci za sve srpske borce koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske.

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković iznio je ideju da u Banjaluci napravi park mira u kome bi bile postavljene statue tri vojnika. "Kao gradonačelnik Banjaluke volio bih da napravim park mira u kome bi bila statua tri različita vojnika koji stoje na jednoj podlozi, da kažemo ljudi to je iza nas", rekao je Stanivuković tokom gostovanja u jednoj TV emisiji