latinica  ћирилица
13/07/2020 |  13:31 ⇒ 13:53 | Autor: SRNA

Predstavljena android aplikacija "Fil Јahorina"

Turistička organizacija "Јahorina" predstavila je danas u Istočnom Sarajevu android aplikacije "Fil Јahorna" /Feel Jahorina/ koja svim korisnicima, odnosno turistima na jednom mjestu nudi informacije o Јahorini, ali i o svim drugim turističkim destinacijama na području grada Istočno Sarajevo.
"Fil Јahorina"  (foto:googleplay) -
"Fil Јahorina" (foto:googleplay)

Direktor Turistička organizacija "Јahorina" Igor Tošić izjavio je novinarima da je ova aplikacija, čiji je razvoj trajao skoro dvije godine i koja je koštala 6.000 KM, rezultat rada firme "NF-Tel" sa Pala koje održava i veb stranicu ove turističke organizacije.

Aplikacija "Fil Јahorina" je besplatna i već dostupna na gugl pleju, a radi se na tome da bude dostupna i kao kju-ar kod /QR code/ odnosno na platformi IOS za ajfon. Za sada je dostupna na srpskom i engleskom jeziku - pojasnio je Tošić.

Prema njegovim riječima, aplikacija "Fil Јahorina" korisnicima omogućava pristup kamerama koje su postavljene na svim turističkim destinacijama u Istočnom Sarajevu, servisu, kalendaru događaja, direktan kontakt sa hotelijerima putem kataloga turističkog smještaja grada Istočno Sarajevo, te informacije o ski-liftovima zimi.

- Za naziv `Fil Јahorina` smo se odlučili jer je Јahorina prepoznatljiva i u Evropi kao brend Republike Srpske. Po nekim sadržajima poput alpin kostera smo prepoznatljivi. Zahvaljujući razvoju Јahorine razvija se kompletan turistički sadržaj u Istočnom Sarajevu - napomenuo je Tošić.

Prema njegovim riječima, ova aplikacija bi trebala da bude od velike koristi turistima jer su na jednom mjestu informacije o Јahorini, Ravnoj planini, izletištu Brus na Trebeviću, ski-info i ljetni info koji se sačinjava u saradnji sa Olimpijskim centrom "Јahorina".

Predstavnik firme "NF-Tel" Simon Furtula naglasio je da će se ova progresivna veb aplikacija dopunjavati i ažurirati u skladu sa potrebom.

- Cilj nam je bio da se aplikacija integriše sa postojećim izvorima informacija teko da je moguće preuzeti trenutni status ski-liftova, odnosno ljetnog infa, ali i atrakcije i njihove lokacije i sve druge neophodne servisne informacije - rekao je Furtula.

On je napomenuo da je aplikacija osmišljena tako da bude neka vrsta turističkog vodiča koji na najbolji način prezentuje ono što bi potencijalni turisti mogli da posjete u Istočnom Sarajevu.