X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
13/07/2020 |  14:00 | Izvor: SRNA

Narednih dana promjenljivo, u petak pad temperature

U Republici Srpskoj će narednih dana biti promjenljivo vrijeme, ponegdje sa lokalnim pljuskovima i najvišom dnevnom temperaturom do 29 stepeni Celzijusovih, a u petak, 17. jula, očekuje se pad temperature, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Sutra će ujutru biti umjereno oblačno prvo na sjeverozapadu, a potom i u ostalim krajevima, svježe, na planinama prohladno, a oko rijeka i po kotlinama lokalno sa maglom.

Tokom dana u većini krajeva biće oblačno, kasnije poslije podne sunčano uz porast dnevne temperature.

Dnevna temperatura od 22 do 27, na jugu oko 29 stepeni Celzijusovih, na planinama oko 18 stepeni.

U srijedu, 15. jula, ujutru i tokom dana biće umjereno do pretežno oblačno u sjevernoj polovini zemlje, a na jugu ujutru vedro i sunčano.

Prije podne i tokom dana biće promjenljivo do pretežno oblačno u većini predjela, poslije podne uz uslove za po koji lokalni pljusak u sjevernim, centralnim i jugoistočnim predjelima.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 29, na jugu oko 31 stepen, na planinama oko 19 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 16. jula, ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno, uglavnom u sjevernoj polovini Srpske. Tokom prijepodneva i dana biće promjenljivo do pretežno oblačno u većini predjela, poslije podne uz uslove za po koji lokalni pljusak.

U južnim predjelima biće sunčano i ugodno toplo, kasnije poslije podne uz mogućnost lokalnih pljuskova i blagi pad temperature vazduha.

Dnevna temperatura vazduha biće od 22 do 28, na jugu oko 30 stepeni, a na planinama od 18 stepeni Celzijusovih.

U petak, 17. jula, jutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno u sjevernim predjelima, a tokom prijepodneva i dana promjenljivo do pretežno oblačno u većini predjela, uz uslove za kišu i lokalne pljuskove.

U južnim predjelima Srpske biće sunčano i ugodno toplo, kasnije poslije podne je moguć po koji lokalni pljusak.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 23, na jugu oko 25, a na planinama od 11 stepeni Celzijusovih.