latinica  ћирилица
13/07/2020 |  14:11 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Kasipović sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o analizi stanja u pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj povodom novog virusa korona (COVID-19), kao i poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih u pravosudnim institucijama.

Kasipović je izrazio zadovoljstvo mjerama koje su preduzete u kazneno-popravnim ustanovama u Republici Srpskoj, a koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje novog virusa korona (COVID-19), naglasivši da u ovim ustanovama, do danas, nema zaraženih lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora.

Na sastanku je bilo je riječi i o potrebi izmjena zakona kojima se propisuje radno-pravni status za zaposlene u kazneno-popravnim ustanovama u Republici Srpskoj kao i Sudskoj policiji Republike Srpske, te o nabavci opreme za pripadnike kazneno-popravnih ustanova.

Predstavnici sindikata i resornog Ministarstva su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, kao i potrebu da se ona i dalje nastavi, kako bi se riješila sva pitanja koja se odnose na bolji položaj zaposlenih u institucijama pravosuđa.