X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
13/07/2020 |  14:22 ⇒ 14:39 | Izvor: SRNA

U Vojsci Srbije uskoro novi "Lazari", "Miloši" i "Nore" (FOTO)

Ministarstvo odbrane Srbije će u kratkom periodu izaći pred građane sa novim borbenim vozilima domaće proizvodnje "Nora", "Miloš" i "Lazar", koji će ojačati borbenu moć Vojske Srbije, a samim tim omogućiti da Srbija bude slobodna, samostalna zemlja koja odlučuje sama o sebi, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.
Vulin u  fabrici "Borbeni složeni sistemi" (foto:MOS) -
Vulin u fabrici "Borbeni složeni sistemi" (foto:MOS)

- Naša vojska će nabavkom novih "Nora", "Miloša", kada uđe u naoružanje Vojske Srbije, sa daljom nabavkom "Lazara tri" biti daleko jača nego što je do sada - naveo je Vulin, nakon posjete fabrici "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani.

On je dodao da se Vojska Srbije oprema ne samo novim, nego i najsavremenijim sredstvima, a sva sredstva se proizvode u skladu sa potrebama Vojske Srbije i baš onako kako krajnji korisnik - Vojska Srbije određuje i odlučuje da ona budu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- U tome nas neće poremetiti nikakvi besmisleni protesti, u tome nas neće zaustaviti huligani koji pale Skupštinu, niti niko ko misli da treba da odlučuje o Srbiji, a ne da Srbija odlučuje o samoj sebi - rekao je Vulin.

On je istakao da je Ministarstvo odbrane, u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, obezbijedilo dovoljno novca za drugu tranšu "Nora B52" 155 milimetara.

Povod za Vulinovu posjetu je nedavno potpisani okvirni sporazum za opremanje Vojske Srbije sa oklopnim borbenim vozilima sa pogonom na svih 16 točkova "Lazar tri" i samohodnim haubicama 155 milimetara "Nora B52 M15".