latinica  ћирилица
13/07/2020 |  18:50 | Autor: SRNA

MUP Hrvatske donirao vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH

Granična policija BiH saopštila je da je od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hrvatske dobila vrijednu opremu koja će mnogo pomoći u zaštiti granice.
Oprema za GP BiH - Foto: SRNA
Oprema za GP BiHFoto: SRNA

Riječ je o, kako se navodi, ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitniciam za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj vrijednoj opremi.

- Granična policija BiH se godinama bori s manjkom specijalističke opreme, što katkad otežava rad policijskim službenicima - rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić i dodao da je donirana oprema MUP-a Hrvatske od velikog značaja za Graničnu policiju.

On je zahvalio MUP-u Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će, kako je naveo, uveliko pomoći policijskim službenicima tokom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti granice, saopšteno je iz Granične policije.

- Јasno je da je jedan od većih problema Granične policije BiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako značajna. MUP Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna saradnja i nastaviti - istakao je Galić.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Granične policije BiH suočeni sa povećanim nivoom rizika u obavljanju dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te da je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili granicu.