latinica  ћирилица
13/07/2020 |  22:12 ⇒ 14/07/2020 | 10:36 | Autor: SRNA

I večeras okupljanja u nekoliko gradova Srbije

U nekoliko gradova Srbije i večeras su organizovana okupljanja građana nezadovoljnih situacijom u zemlji, a ovi skupovi za sada protiču mirno.
Beograd-protesti - Foto: RTS
Beograd-protestiFoto: RTS

Sedmog dana protesta nekoliko grupa građana okupilo se u Beogradu na platou ispred Skupštine Srbije, ali znatno manje nego prethodnih večeri.

Ispred ulaza u zgradu parlamenta nema policije, ali su policijske snage stacionirane iza zgrade Skupštine Srbije, javljaju beogradski mediji.

Saobraćaj na trgu oko Skupštine Srbije je obustavljen, a među demonstrantima je viđen i bivši član "Dveri" Srđan Nogo, kojeg je direktor policije Vladimir Rebić ranije označio kao vođu nasilnih demonstracija.

Građani su se i večeras okupili u Nišu ispred Skupštine grada. Okupljanje je bilo mirno, bez incidenata.

Miran protest održan je u Čačku. Mali broj ljudi okupio se ispred Gradske uprave u tom gradu. Kažu da su podnijeli dopis upravi grada da se izjasni u vezi sa situacijom sa virusom korona.

Kraj spomenika Kosovskim junacima u Kruševcu, šesto veče zaredom, grupa Kruševljana okupila se u 19.00 časova da bi iskazala nezadovoljstvo stanjem u zemlji i uputila poruku solidarnosti demonstrantima u Beogradu.

Skup je završen mirno, bez incidenata.