latinica  ћирилица
13/07/2020 |  22:46 | Autor: SRNA

Otkazan 20. "Egzit"

Јubilarni 20. "Egzit" festival otkazan je zbog nepovoljne epidemiološke situacije, saopštili su organizatori.
Egzit - Foto: B92
EgzitFoto: B92

- Imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbjednost svih učesnika Festivala na prvom mjestu, obaviještavamo vas da obilježavanje 20 godina "Egzit" festivala definitivno neće biti održano od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi - navode iz "Egzita".

"Egzit" tim dodaje da će do kraja jula objaviti datume za "Egzit" 2021, a uskoro će uslijediti i obavještenje u vezi sa refundacijom za sve koji ne žele da čuvaju ulaznicu za naredno festivalsko izdanje, kao i sve druge informacije od interesa.

"Egzit" festival je prije sedam dana u saopštenju iskazao protest protiv stigmatizacije manifestacija kao najopasnijeg segmenta društva.

- Događaji na otvorenom, sa smanjenim kapacitetom i do 99 odsto u odnosu na uobičajen broj posjetilaca i sa primjenom svih zdravstvenih mjera, daleko su bezbjedniji nego svakodnevna cirkulacija više miliona ljudi u tržnim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima, te stoga odbijamo da budemo proglašavani za leglo zaraze u godini u kojoj se nismo ni održali - saopštio je "Egzit".