X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/07/2020 |  11:48 | Izvor: SRNA

Perović: Uskoro nastavak građanskog protesta

Rektor Bogoslovije sa Cetinja Gojko Perović rekao je da će građanski protest u Crnoj Gori uskoro biti nastavljen s obzirom na to da vlast nije do Petrovdana odgovorila na poziv za dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.
Gojko Perović (foto: istokrs.com) -
Gojko Perović (foto: istokrs.com)

- Sa žaljenjem konstatujemo da poslije dva mjeseca od naše inicijative nismo udostojeni nikakvog, makar i formalnog, odgovora. Ali nismo iznenađeni takvim postupkom Vlade. Puna su im usta dijaloga, a jedino što umiju i što im odgovara je – monolog - izjavio je Perović za "Borbu".

On je naglasio da su upravo na to predstavnici Crkve "ukazali predstavnicima najstarijih evropskih demokratija", sa kojima su se susreli ovih dana i poručio da se Crkva ne inati, "niti uslovljava, niti uzvraća istom mjerom".

- U duhu elementarnog sekularizma smatramo da bi svaka priča o pregovorima, od sada pa do kraja predstojećih, a raspisanih i najavljenih izbora – bila neumjesna. Pregovori u narednim danima, a nakon ovako ignorantskog stava Vlade u prethodnom periodu, bili bi ponižavanje i zloupotreba važne teme u nečije stranačke svrhe - rekao je Perović.

On je najavio da će zbog ovakvog odnosa Vlade "u vrlo dogledno vrijeme" biti nastavljen građanski protest i molitveni sabor, ne kršeći zdravstvene mjere.

- To ćemo činiti izvan svakog dometa političke zloupotrebe bilo koje stranke, kao što smo činili i do sada - poručio je Perović.