X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/07/2020 |  14:31 | Izvor: SRNA

Slobodan Stanić zajednički kandidat za načelnika opštine Novi Grad

Slobodan Stanić biće zajednički kandidat SDS-a i PDP-a na izborima za načelnika opštine Novi Grad, predviđeno je sporazumom koji su danas potpisali predsjednici opštinskih odbora tih stranaka Mladen Šumar i Milanko Mihajilica.
Stanić kandidat za načelnika SDS-a - Foto: RTRS
Stanić kandidat za načelnika SDS-aFoto: RTRS

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji je sa predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem prisustvovao potpisivanju sporazuma, smatra da je Stanić najbolji kandidat za načelnika opštine.

- Novom Gradu su potrebne promjene. Mislim da smo napravili dobar izbor i da imamo kandidata koji može da od ove opštine napravi pristojno mjesto za život - rekao je on.

Borenović je ocijenio da je prvim koalicionim sporazumom potpisanim danas u Novom Gradu poslata jasna poruka da ova opština može biti moderni evropski grad.

On smatra da će predizborna kampanja biti atipična i mirnija.

- Nama to odgovara, mi nikad nismo vodili skupu kampanju. Nama odgovara kampanja u kojoj ćemo snagom direktnog kontakta sa građanim, snagom našeg glasa pokazati da imamo šta da ponudimo - rekao je Borenović i dodao da je PDP spreman za izbore.

Stanić je rekao da ove stranke preuzimaju kormilo ovog grada, prave snažan zaokret i sigurno ništa više neće biti isto, te istakao da imaju rješenja i ljude koji će raditi da riješe brojne probleme.

Šumar smatra da je Stanić najbolji odabir za kandidata za načelnika opštine, dok je Mihajilica naveo da su u Novom Gradu najveći problemi odlazak mladih, najavljena izgradnja odlagališta radioaktivnog otpada na području Dvora u Hrvatskoj i status graničnog prelaza.