X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/07/2020 |  15:02 ⇒ 15:05 | Izvor: SRNA

Tegeltija očekuje da će poslanici SNSD-a podržati budžet

Član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija očekuje da će poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prihvatiti predloženi budžet BiH za 2020. godinu, uz neke bitne primjedbe i sugestije.
Zajedničke institucije BiH - Foto: RTRS
Zajedničke institucije BiHFoto: RTRS

Navodeći da će poslanici ove stranke biti prisutni na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma, na kojoj će biti raspravljano o budžetu BiH za ovu godinu, Tegeltija je novinarima u Sarajevu rekao da postoje određene sugestije i prijedlozi SNSD-a i drugih stranaka iz Republike Srpske.

- Moja su očekivanja da će oni, uz neke svoje bitne primjedbe i sugestije za izmjene, prihvatiti budžet za 2020. godinu - zaključio je Tegeltija.

Za sutra je zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj poslanici treba da odluče o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Na dnevnom redu su izvještaji komisije Kolegijuma o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o Budžetu za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, te prijedlogu zaključka grupe poslanika kojim bi se Savjet ministara zadužio da sve ranije usvojene odluke o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno.

Za usvajanje prijedloga budžeta BiH za 2020. godinu i navedenog zaključka na sjednici Predstavničkog doma održanoj prošle sedmice nije bilo potrebne entitetske većine, pa su oni upućeni Kolegijumu na usaglašavanje.