X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/07/2020 |  16:20 ⇒ 17:39 | Izvor: TANЈUG

Mitropolit Amfilohije pozvao građane Crne Gore da izađu na izbore

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je sve građane da izađu na paramentarne izbore u Crnoj Gori, 30. avgusta, i poručila da će nastojati da do tada ne odgovara na, kako se navodi, "besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kamapnju".
Mitropolit Amfilohije (Foto: Sputnik / Radoje Pantović) -
Mitropolit Amfilohije (Foto: Sputnik / Radoje Pantović)

U Petrovdanskoj poruci mitropolita Amfilohija, objavljenoj na portalu MCP-a, navodi se da je jasno da Vlada Crne Gore nije istinski posvećena dijalogu o spornim odredbama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Ističe se da su neistinite i zlonamerne izjave zvaničnika Demokratske partije socijalista "o navodnom učešću Crkve na izborima".

- Imajući u vidu da su, usred novog rasplamsavanja zaraze, raspisani izbori za 30. avgust u Crnoj Gori, objavljujemo da se nikakve izborne liste ne formiraju sa blagoslovom, niti bilo ko ima pravo da se na to poziva u javnosti - navodi se.

Pozivaju građane da izađu na izbore za poslanike u narodnoj Skupštini.

- Crkva sa svoje strane poziva sve građane Crne Gore da izađu na izbore za poslanike u narodnoj Skupštini, te da na njima izaberu i glasaju za one koji neće donositi i potvrđivati bezakone i anticrkvene zakone u njihovo ime - stoji u Petrovdanskoj poruci mitropolita.

Ukazuje se da se Crna Gora nalazi pred ozbiljnim izazovima i novim iskušenjima koji se ne mogu ni prikriti, a ni riješiti, kako se navodi, "povampirenjem duha bratoubilaštva u ime novog identiteta".