X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/07/2020 |  17:13 | Izvor: SRNA

Prijedlog sporazuma za granični prelaz na lokaciji Bratunac-Ljubovija

Savjet ministara utvrdio je danas na sjednici u Sarajevu prijedlog sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza na lokaciji Bratunac - Ljubovija, sa izvještajem o pregovorima.
Sjednica Savjeta ministara - Foto: SRNA
Sjednica Savjeta ministaraFoto: SRNA

Prema ovom sporazumu, koji je predložilo Ministarstva komunikacija i transporta, dvije zemlje će na zajedničkoj lokaciji Bratunac- Ljubovija izgraditi i otvoriti zajednički granični prelaz za međunarodni drumski saobraćaj putnika i robe na kojem se izvoze, uvoze i provoze sve vrste robe, osim onih koje podliježu inspekcijskom nadzoru i plaćanju akcize, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Izgradnjom ovog graničnog prelaza sa pristupnom saobraćajnicom na teritoriji BiH nastavlja se dobra saradnja BiH i Srbije, nakon što su dvije zemlje dogovorile realizaciju projekta izgradnje mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac-Ljubovija, ističe se u saopštenju.

Ovaj projekat se realizuje na osnovu potpisanog Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine sa pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac - Ljubovija.

Projekat bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Prijedlog sporazuma biće dostavljen Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika je u ime BiH predložen ministar komunikacija i transporta.