latinica  ћирилица
14/07/2020 |  18:55 ⇒ 19:12 | Autor: Nezavisne

Izložba foto-pejzaža Dušana Vukovića u Trebinju

Četvrta samostalna izložba fotografija Dušana Vukovića, člana Foto-kino kluba Trebinje, koji trenutno u Asocijaciji fotografa BiH ima zvanje fotografa prve klase i kandidat je za majstora fotografije, otvorena je u trebinjskom Kulturnom centru.
Izložba foto-pejzaža Dušana Vukovića u Trebinju - Foto: nezavisne novine
Izložba foto-pejzaža Dušana Vukovića u TrebinjuFoto: nezavisne novine

Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje, otvarajući ovu izložbu podsjetio je da je ovo Vukovićeva druga izložba u gradu na Trebišnjici i na kojoj su, za razliku od njegove omiljene crno-bijele tehnike, prikazane uglavnom fotografije u boji.

- Riječ je uglavnom o pejzažima, što su tipični motivi za Dušana, koji je jedan od naših najboljih članova, dobitnik velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada na izložbama fotografije - istakao je Vukasović.

Autor je objasnio da je njegova prva trebinjska izložba sadržavala 29 crno-bijelih fotografija i jednu u boji, a da se, zbog neke umjetničke ravnoteže, odlučio da ovoga puta odnos bude recipročan, 29 kolor fotografija i jedna crno-bijela.

Vuković kaže, da među brojnim fotografijama koje je uradio, nema omiljenu i da su mu sve podjednako drage, kao i da mu je najdraži motiv pejzaž.